Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideBanklån med betalningsanmärkning

Sponsrade länkar


Bankerna har under många år haft som absolut krav att alla låntagare ska vara fria från betalningsanmärkningar. Men då bankernas villkor utarbetades fanns ingen konkurrens från aktörerna på marknaden för snabblån.

Fram till för några år sedan – närmare bestämt det år som snabblånen debuterade på den svenska kreditmarknaden – var personer med betalningsanmärkningar portförbjudna till bankernas förhandlingsbord, åtminstone om förhandlingstemat gällde banklån. Efter att bankerna insett att de förlorar kundunderlag genom att inte erbjuda betalningsanmärkningar till riskgrupper, har trenden alltmer pekat på att även personer med betalningsanmärkningar är välkomna att ansöka om lån.

Individuell prövning av återbetalningsförutsättningarna

Bankkunder som har en mångårig betalningshistorik hos en och samma bank – och kan påvisa att en enstaka betalningsanmärkning i första hand är att betrakta som slarv eller tillfällighet – kan i sällsynta fall få ett banklån trots förekomsten av en betalningsanmärkning. Tänk dock på att det är helt upp till den enskilda banken att besluta vem de lånar ut pengar till. Det går således inte att ge någon generell beskrivning av hur utgången på en individuell kreditprövning utgörs.

Bolån hos storbank trots betalningsanmärkning

Att bli beviljad ett bostadslån, trots en eller flera synliga betalningsanmärkningar, är i sig ett konststycke. På nätet, i olika diskussionsforum, kan man läsa vittnesmål från personer som har lyckats med denna bedrift, men räkna dock med att denna typ av situationer snarare är undantag än regel. Du som har en betalningsanmärkning – förbered dig således för att ansöka om bolån, till något högre ränta än motsvarande banklån, hos t.ex. Bluestep.

Sponsrade länkar