Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideBilliga lån utan säkerhet

Sponsrade länkar


Lån utan säkerhet – så kallade blancolån – utgör den kategori av krediter som varierar mest i fråga om räntekostnad. Således går det att hitta billiga lån utan säkerhet – förutsatt att man sovrar på kreditmarknaden.

Det är en vedertagen sanning att blancolånen tillhör den kreditgrupp som varierar mest i fråga om ränta; ett faktum som innebär att det är fullt möjligt att hitta billiga lån för den som är beredd att sovra på kreditmarknaden. Tänk dock på följande:

  • De billiga blancolånen förknippas i regel med något strängare villkor än dyra mobillån och smslån – särskilt vad gäller krav på inkomst.
  • Generellt brukar de nationella storbankerna erbjuda lägre ränta än långivare med säte på nätet, vars enda kontaktadress utgörs av en postbox eller en adress på kontorshotell.
  • Fackligt anslutna förvärvsarbetande kan generellt ansöka om extra billiga blancolån – så kallade medlemslån. Fackligt medlemskap är emellertid ett absolut krav för att få tillgång till dessa lågräntekrediter.

Billiga lån utan säkerhet – med betalningsanmärkning

Personer med betalningsanmärkningar är i regel inte välkomna att låna från de nationella storbankerna. Således utgör nätbaserade kreditföretag de enda alternativen. I sammanhanget ska dock betonas att många nätbaserade kreditgivare är beredda att bevilja förmånliga lån. Även till personer med betalningsanmärkningar. I så fall gäller att kreditgivaren gör en prövning av den sökandes privatekonomi, där positiva omständigheter vägs mot negativa. En hög taxerad förvärvsinkomst kan således kompensera förekomsten av en – eller rent av ett antal – betalningsanmärkningar.

Sponsrade länkar