Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideLåna pengar med skuld hos kronofogden

Sponsrade länkar


Den som har ett högt skuldsaldo hos kronofogden kan endast i generösa undantagsfall bli beviljad lån. De lån som beviljas avser uteslutande ofördelaktiga snabblån.

Ett skuldsaldo hos kronofogden innebär en akilleshäl för den som vill ansöka om lönsamma krediter, t.ex. hypotekslån för investering eller köp av privatbostad. De enda lån som finns tillgängliga för personer med KF-skulder – liksom för andra riskgrupper – är olönsamma snabbkrediter, däribland telefonlån och onlinelån. Den som omedelbart är i behov av ett större hypotekslån, bör fundera på att ta ett snabblån för att snabbt återbetala det innestående skuldsaldot till kronofogden. Ett sådant agerande öppnar nämligen på sikt dörren till billigare lån. Tänk dock på att snabblånen – på grund av sin ringa storlek – enbart kan användas för att återbetala mindre skulder.

Skulder hos kronofogden – ingen garanti för snabblån

Det bör återigen betonas att aktörerna på marknaden för snabblån mycket väl kan neka krediter till personer med innestående skuldsaldon hos kronofogden – det finns således ingen lånegaranti hos någon kreditaktör på den svenska marknaden. Således bör man i möjligaste mån försöka ty sig till alternativa lösningar, t.ex. följande:

  • Utnyttja en kortkredit, kontokredit eller checkkredit som du redan förfogar över.
  • Låna i en närståendes namn och skriv ett vidimerat kontrakt om återbetalning.
  • Förhandla med din lokala bank – i undantagsfall kan lån medges ifall borgen finns att tillgå.

Den som har många olika småskulder, hos olika långivare, bör i första hand prioritera återbetalningen av skulder hos kronofogden. En betalningsanmärkning är nämligen synlig för kreditgivarna i tre år – från och med den dag då alla skulder till kronofogden upphört att existera. Så länge man undviker att betala av KF-skulden blir man med andra ord aldrig fri från betalningsanmärkningen.

Sponsrade länkar