Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideLös dyra lån och krediter

Sponsrade länkar


Den som har många mindre krediter, hos olika företag, bör samla dessa under ett och samma tak – om inte annat för att få bättre överblick över amorteringsläget.

Det bästa sättet att reducera de sammanlagda räntekostnaderna för olönsamma småkrediter är att ansöka om ett hypotekslån med inteckning i den befintliga bostaden. Nästa steg blir att amortera bort småkrediterna med de pengar som frigjorts tack vare hypotekslånet. Den kvarvarande skulden är betydligt billigare än de olönsamma småkrediterna – detta tack vare det faktum att bostaden fungerar som säkerhet. Detta upplägg förutsätter emellertid följande:

  • En bostad, eller annan egendom, som kan fungera som pant för ett förmånligt hypotekslån.
  • En stabil inkomstsituation i övrigt – tillsvidareanställning är inte sällan ett krav.

Lösa dyra krediter med blancolån

För personer utan bunden egendom, som skulle kunna fungera som pant för ett hypotekslån, lönar det sig i regel ändå att samla dyra krediter under ett blancolån. Majoriteten av de blancolån som erbjuds på marknaden har betydligt lägre ränta än kortkrediter, mikrolån och förfallna delbetalningar. Den som är fackligt ansluten kan t.ex. ansöka om ett så kallat medlemslån – eller facklån – som är synonymt med ett blancolån som riktar sig till fackligt anslutna.

Avsaknad av anmärkningar – ett absolut krav

Kravet för att få bankernas blancolån, liksom fackföreningarnas medlemslån, brukar emellertid vara att man är fri från betalningsanmärkningar sedan tidigare. I sällsynta fall kan bankerna se mellan fingrarna när det gäller personer med betalningsanmärkningar – men för att få igenom ett sådant undantag krävs en rejäl dos förhandlingsskicklighet.

Sponsrade länkar