Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideSnabba lån med betalningsanmärkning

Sponsrade länkar


Dörrarna till de rekordsnabba lånen står inte längre på vid gavel – i synnerhet inte för personer med betalningsanmärkningar. De facto är antalet lån med rekordsnabba utbetalningar få till antalet.

De riktigt snabba krediterna, med direkt utbetalning efter godkänd låneansökan, hör numera till historien. Detta beror i första hand på att de större bankerna, efter order från staten, stoppat utbetalningar från kreditgivare på marknaden för snabblån. Staten har således gått storbankernas ärenden, då de snabba utbetalningarna av mikrolånen hotade storbankernas krediter, som kännetecknades av en betydligt långsammare utbetalning.

Direkt utbetalning av mikrolån på dagtid

Fortfarande finns det emellertid möjlighet att få snabba lån för den som lämnar in sin ansökan under ordinarie kontorstid. Detta gäller alla – såväl personer med betalningsanmärkningar som helt skuldfria låntagare. Nackdelarna för personer med betalningsanmärkningar kan emellertid sammanfattas i det följande:

  • Antalet tillgängliga kreditgivare är litet; detta med anledning av att drygt hälften av alla aktörer på marknaden för snabba mikrolån strukturellt avvisar personer med anmärkningar.
  • Kreditgivarna utnyttjar de s.k. riskgruppernas utsatthet, bl.a. genom att de kreditgivare, som riktar in sig mot riskgrupperna, tar ut högre ränta för sina lån än övriga kreditgivare.

Tänk på att de riktigt stora aktörerna inom snabblån ibland har utarbetat specialavtal om direkta utbetalningar, även under veckoslut och kvällar. Dock är avtalen begränsade till att omfatta utvalda banker. Av lånevillkoren bör framgå exakt vilka banker som har specialavtal om expressutbetalningar.

Sponsrade länkar