Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideLåna pengar på nätet

Sponsrade länkar


Nätet gör det möjligt att, på ett överskådligt sätt, jämföra marknadens kreditutbud. Men tyvärr erbjuder de mest förmånliga kreditaktörerna sällan utlåningsmöjligheter online.

En klar fördel med internet är möjligheten att jämföra och sovra bland olika kreditalternativ. Den uppmärksamma surfaren noterar snabbt att de lån och krediter, som går att söka direkt online, sällan erbjuder de mest förmånliga räntorna. Värt att notera i sammanhanget är även följande:

  • Onlinekrediterna riktar sig i första hand till riskgrupper, oftast arbetslösa, som är i behov av en mycket snabb utbetalning och – på grund av betalningsanmärkningar eller hög tidigare skuldsättning – inte kan få lån hos etablerade banker.
  • De mest förmånliga räntorna erbjuds i regel av de nationella storbankerna, som i gengäld också ställer de hårdaste lånevillkoren.
  • Onlinekrediterna, med rekordsnabb handläggning av låneansökningarna, omfattar i regel små belopp upp till några tusen kronor.

Seriösa jämförelser inkluderar banklån

Det händer ofta att de nätbaserade kreditjämförelserna utelämnar de mest förmånliga banklånen; detta för att kunna legitimera onlinekrediternas höga räntesatser. Som låntagare bör man tänka på att en stabil inkomst och avsaknad av betalningsanmärkningar nästan alltid ger rätt till banklån. Du som uppfyller dessa krav – surfa således in direkt på de större bankernas hemsidor och jämför aktuella låneerbjudanden. När du väl hittat ett förmånligt lån – kontakta banken personligen, eller via telefon, och fyll inte i låneansökan via din internetbank. På så sätt ökar dina chanser att förhandla ner räntan med ytterligare någon decimal.

Sponsrade länkar