Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideSmslån

Sponsrade länkar


Smslån är en vanlig typ av snabbkredit, vars främsta fördel är att den inte förutsätter någon internetuppkoppling. Smslån är således tillängliga även för dem med gamla mobiltelefoner utan webbläsare.

Trots att onlinebaserade snabbkrediter sedan länge passerat de härvidlag klassiska smslånen i fråga om popularitet, kan smslån fortfarande förknippas med en handfull fördelar:

  • Lånen är exempelvis tillgängliga även för personer med äldre mobiltelefoner.
  • Smslån är i regel något snabbare att handlägga än motsvarande onlinelån – men i gengäld är de också något dyrare.
  • Villkoren för smslån är ofta mer lukrativa än villkoren för snabbkrediter online – t.ex. kan man i många fall ansöka om lån från anonyma kontantkortsmobiler. Mindre smskrediter förutsätter inte heller någon inkomst från förvärvsarbete.
  • Bland smslånen finns fortfarande betydligt fler erbjudanden till personer med betalningsanmärkning än bland motsvarande onlinelån.

Smslån – en nödlösning för att undvika skuldfälla

Den snabba handläggnings- och utbetalningstiden för smslån – liksom det faktum att lånevillkoren hör till de mest generösa på marknaden – gör att smslånen kvalar in i kategorin nödlån, åtminstone för personer som ser lånet som en räddning undan en mera permanent skuldsättning. Det kan t.ex. röra sig om att finansiera ett inkassokrav som riskerar att övergå till en regelrätt betalningsanmärkning eller att släcka en restskuld på ett kontokort som övertrasserats maximalt. Som låntagare bör man emellertid vara observant på att lånebeloppen för smslån är begränsade till några tusenlappar. Den som behöver låna större belopp bör leta med ljus och lykta efter andra kreditalternativ – att ta multipla smslån är nämligen helt förkastligt ur räntekostnadssypunkt.

Sponsrade länkar