Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideBilliga privatlån

Sponsrade länkar


Bland blancolånen hör privatlånen till de absolut billigaste alternativen – åtminstone sett i förhållande till räntekostnad.

Privatlånen hör till de mest förmånliga blancolånen som den svenska kreditmarknaden har att erbjuda. Privatlån som tagits fram av fackförbunden – i samråd med olika storbanker – brukar vara särskilt förmånliga. Denna typ av krediter förutsätter emellertid ett fackligt medlemskap; något som enbart kan fås av personer med förvärvsarbete. Genom att utarbeta billiga privatlån i samarbete med fackorganisationer garanteras bankerna således att personerna bakom lånen har en regelbunden inkomst av tjänst. Däremot är räntan på fackliga lån – så kallade medlemslån – sällan mera förmånlig än räntan på motsvarande hypotekslån. Därför bör man som låntagare alltid undersöka följande:

  • Har man möjlighet att få ett hypotekslån bör man i första hand ta fasta på den möjligheten. Det är fullt möjligt att låna med en befintlig egendom som säkerhet för hypotekslånet – förutsatt att egendomen inte fungerar som pant för något annat lån.
  • Möjligheten att förhandla om räntan på privatlån bör utnyttjas – i synnerhet om ens personliga finanser är godartade.
  • Tänk också på att räntan på till synes liknande privatlån kan variera stort mellan olika låntagare. Samtidigt vill alla vara billigast – ett faktum som den skicklige förhandlaren är mån om att utnyttja.

Privatlånens beloppsgräns

Som låntagare bör man känna till att ett vanligt maxtak för privatlånen uppgår till några hundra tusen kronor. Således kan man inte ta ett privatlån för att köpa en dyrare fastighet i utlandet eller för att köpa annan egendom, som en svensk bank inte är beredd att godta som pant för ett hypotekslån.

Sponsrade länkar