Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideBilliga smslån

Sponsrade länkar


I skrivande stund finns inga smslån som räntekostnadsmässigt kan konkurrera med de blancolån som erbjuds av storbankerna. Smslånen drar istället nytta av andra konkurrensfördelar.

De främsta kännetecknen för smslån är den korta löptiden, de höga räntekostnaderna och inte minst den snabba handläggningstiden – tillika den största konkurrensfördelen med nämnda kredittyp. Som konsument kan det dock vara bra att känna till att alla kostnaderna för smslånen numera måste anges i form av ränta – inte som avgifter i fixerade penningbelopp. Detta för att – i ett konkurrensperspektiv – belysa de potentiella låntagarna om den faktiska kostnaden för smslånen.

Stora variationer i fråga om räntekostnad

De statliga sanktionerna mot det faktum att de skyhöga räntorna tidigare kunde döljas med hjälp av agifter, har lett till en stegvis harmonisering av räntekostnadsläget balnd smslån från olika kreditgivare. Men fortfarande är variationerna stora mellan olika långivare – procentuellt sett varierar räntekostnaderna mellan ett smslån i samma storleksklass betydligt mer än motsvarande privatlån eller hypotekslån. Detta innebär i praktiken att man som låntagare kan vinna mycket på att sovra bland alternativen på marknaden för snabblån, däribland sms-baserade krediter.

Höga räntor generellt sett

Det bör åter betonas att smslånen kännetecknas av höga räntor i förhållande till hypotekslån och privatlån som erbjuds av de större bankerna. Som kund bör man således aldrig på allvar lockas av att långivare marknadsför billiga smslån – sådana finns helt enkelt inte. Fördelen med smslån hänför sig nämligen inte till kostnaden, utan är snarare förbunden med ledord som tillgänglighet och snabbhet.

Sponsrade länkar