Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideMikrolån utan sms

Sponsrade länkar


Idag beviljas de flesta mikrolån utan SMS – det vanligaste sättet att ansöka om kredittypen är att fylla i ett enkelt nätformulär, som återfinns på långivarens hemsida.

Mikrolån är inte längre förbundna med SMS och mobiltelefoner; något som var fallet under 2004 och 2005, då mikrolånen introducerades som smslån på den svenska kreditmarknaden. En av anledningarna till att mikrolånen snabbt flyttade från mobiltelefonen till nätet var kundernas behov av att slippa de dyra avgifterna, som var förbundna med krediterna. Onlinelånen är således något billigare än motsvarande smslån, men fortfarande är de orimligt dyra i förhållande till bankernas privatlån med ungefär samma handläggnings- och utbetalningstid.

Privatlån från bankerna med lägre ränta

Som låntagare bör man således – i möjligaste mån – leta alternativ till de olönsamma mikrolånen. Bankerna brukar t.ex. tillhandahålla privatlån med ungefär samma handläggningstid som mikrolånen – men med betydligt lägre ränta. Hos de nationella storbankerna innebär emellertid en betalningsanmärkning tvärstopp för utlåning, vilket innebär att personer med kreditbehov och betalningsanmärkningar är förpassade till någon av de olönsamma snabb- och privatkrediter som erbjuds online. Innan du ansöker om ett onlinebaserat mikrolån bör du även tänka på följande:

  • Kortkrediter och fackliga medlemslån – liksom kontokrediter – är värdiga alternativ till mikrolånen. Undersök således om du inte har någon outnyttjad kortkredit att tillgå.
  • Undersök också huruvida du har en bunden egendom som går att belåna. På så sätt kan du frigöra kontanter till mycket låg ränta.

Tänk på att du som har en någorlunda modern mobiltelefon kan ansöka om onlinelån direkt via telefonens webbläsare. Således kan man komma undan operatörernas smsavgifter trots att man för tillfället saknar tillgång till en internetdator.

Sponsrade länkar