Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideMobillån 4000

Sponsrade länkar


Majoriteten av aktörerna på marknaden för mobillån har 4000 kronor som maxgräns. Som låntagare bör man – innan man skickar in sin låneansökan – försäkra sig om att ens återbetalningsförmåga är fullgod.

Den övre beloppsgränsen för snabblån uppgår i normalfallet till 4000 kronor. Totalkostnaden för ett mobillån i denna storleksklass bör inte överskrida en fjärdedel av det lånade beloppet – dvs. en tusenlapp. Som låntagare kan det vara bra att känna till att just mobillån på 4000 ofta leder till betalningsanmärkningar; detta med anledning av att en stor minoritet av låntagarna inte klarar av att slutamortera beloppet före utgången av löptiden. Tänk därför på följande:

  • Den vanligaste löptiden för mobillån – däribland mobillån på 4000 kronor – uppgår till 30 dagar. Den som är osäker på om betalningsförmågan medger en så kort löptid, bör istället välja motsvarande mobillån med 45 eller 60 dagars återbetalning. Kostnaden för lånet blir visserligen något högre, men å andra sidan slipper man straffavgifter – och i värsta fall betalningsanmärkningar.
  • Somliga långivare erbjuder en flexibel återbetalningstid – med andra ord är det möjligt att förlänga lånets löptid i efterhand. Denna tjänst kostar naturligtvis extra.

Alternativ till dyra mobillån

Med tanke på att bankernas privatlån i sällsynta fall kan avse belopp från 5000 kronor, bör man överväga ett sådant blancolån som alternativ till ett dyrt mobillån. Nackdelen med bankernas privatlån är naturligtvis att handläggningen av ansökan tar något längre tid. Men i gengäld är räntan mångdubbelt lägre och löptiden betydligt längre.

Sponsrade länkar