Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideMobillån med betalningsanmärkning

Sponsrade länkar


Betalningsanmärkningar utgör inget hinder för mobillån – även om antalet kreditgivare begränsas något för såkallade riskgrupper.

Personer med betalningsanmärkningar – och andra låntagarkategorier som av kreditaktörerna definieras som riskgrupper – brukar i regel tilldelas något sämre villkor på kreditmarknaden. Detta beror dels på att antalet kreditgivare som erbjuder mobillån blir alltmer begränsat till förmån för onlinekrediterna, dels på att lånevillkoren hos kreditgivarna ibland sätter tvärstopp ifall en betalningsanmärkning påträffas hos låntagarna. Alla betalningsanmärkningar lagras hos Upplysningscentralen (UC) och finns tillgängliga för samtliga företag som fått tillstånd att dela ut snabbkrediter.

Ljusare tider för personer med betalningsanmärkningar

På marknaden för mobillån och andra snabbkrediter har man under lång tid kunnat skönja att långivarna i allt högre grad omarbetar sina kreditvillkor så att även personer med betalningsanmärkningar ska få tillgång till mobillånen. Tänk dock på att kredithanteringen kan bli utdragen ifall en betalningsanmärkning poppar upp i samband med den automatiska kreditupplysningen – i så fall sköts nämligen ärendet manuellt hos en stor del av aktörerna inom mobillån. Positiva faktorer i låntagarens privatekonomi vägs mot negativa dito – t.ex. kan en hög inkomst, eller en tillsvidareanställning, uppväga en betalningsanmärkning.

Nolltaxerare nekas större mobillån

För den som däremot saknar en deklarerad förvärvsinkomst är möjligheterna till större mobillån kraftigt begränsade. Inkomsten är nämligen den viktigaste bedömningsfaktorn för långivarna – den som har en hög inkomst vid sidan av ett antal betalningsanmärkningar har således större chans att få ett mobillån än en nolltaxerare utan betalningsanmärkningar.

Sponsrade länkar