Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideMobillån 5000

Sponsrade länkar


Antalet kreditaktörer som erbjuder mobillån på 5000 kronor är begränsat. Detta med anledning av att indrivningskostnaderna för lån i denna storleksklass innebär en osäkerhet för kreditföretagen.

Bland mobillånen har den maximala beloppsgränsen allt oftare kommit att ligga runt 4000 kronor, men fortfarande finns det möjlighet att låna 5000 kronor. Anledningen till att många kreditgivare har sänkt sin beloppsgräns bottnar i det faktum att just de höga mobillånen lett till återbetalningssvårigheter hos låntagarna. Detta innebär en osäkerhet för kreditgivarna, eftersom beloppet återbetalas först efter att inkassoföretagen och kronofogden drivit in pengarna.

Mobillån på 5000 kronor – höga räntekostnader

I den mån mobillån på 5000 kronor fortfarande erbjuds, brukar kreditgivarna vara måna om att inte begränsa löptiden till 30 dagar. Detta innebär med andra ord att återbetalningen sker i två eller tre etapper och således spänner över flera löneutbetalningar. Tänk dock på följande:

  • Kreditgivarna brukar utkräva en viss årsinkomst för mobillån i denna storleksklass. Som nolltaxerare kan man således räkna med avslag på sin låneansökan.
  • Räntekostnaden för ett lån på 5000 kronor bör ligga runt en tusenlapp – inte mer. Detta gäller även för lån med en utökad löptid.
  • Tänk på att marknaden erbjuder många blancolån med betydligt lägre ränta än mobillånen. Storbankernas privatlån börjar i regel runt 5000 kronor och är både snabba och billiga.

Den som däremot har en betalningsanmärkning i sin kredithistorik får emellertid hålla till godo med de online- och mobilbaserade snabbkrediter som finns att tillgå hos nya kreditaktörer – såvida inte någon storbank är beredd att frångå sina utlåningsvillkor till låntagarens fördel.

Sponsrade länkar