Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideBilliga snabblån

Sponsrade länkar


Snabblån kan antingen vara svindyra eller helt gratis; det senare alternativet är möjligt tack vare introduktionserbjudanden till nya kunder.

Snabblånen är kända för att vara svindyra jämfört med övriga kreditalternativ på den svenska marknaden. Till och med kontokrediter och kortkrediter kännetecknas av betydligt lägre räntesatser än de mest gynnsamma snabblånen. En ytterligare faktor som talar till nackdel för snabblånen är det faktum att storbankerna inte alltid verkställer utbetalningar från kreditgivarna förrän nästkommande vardag (gäller i synnerhet i de fall en ansökan om lån lämnas in under helgen). Således är många vanliga banklån snabbare än de krediter som marknadsförs som snabblån. Som låntagare bör du således överväga följande:

  • Snabblånen är i praktiken inte snabbare än vanliga banklån – men i gengäld är de mycket dyrare. De blancolån som marknadsförs som snabblån hos storbankerna brukar vara att föredra framför nätbaserade dito.
  • Använd en befintlig kontokredit eller kortkredit som alternativ till snabblån; det blir mycket billigare.
  • Överväg också möjligheten att frigöra kontanter genom att låta banken få inteckning i din befintliga egendom. Räntan blir i så fall lika låg som på ett vanligt bostadslån – men pengarna kan användas till valfritt konsumtionsändamål.

Snabblån med betalningsanmärkning – bara på nätet

Personer som av olika anledningar har dragit på sig betalningsanmärkningar kommer inte att bli beviljade banklån – inte ens blancolån. Som kund med betalningsanmärkning är man således förpassad till att ansöka om de snabblån som står till förfogande på nätet. Nyetablerade kreditgivare brukar däremot ha riktigt gynnsamma snabblån – de facto helt kostnadsfria dito – till nya kunder. Kom ihåg att dessa lån avser små belopp, som i regel aldrig passerar ett par tusenlappar.

Sponsrade länkar