Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideSnabblån online

Sponsrade länkar


Nätbaserade snabblån har under de senaste fem åren tagit marknadsandelar av telefonbaserade smslån. Detta med anledning av att webblånen blivit tillgängliga via moderna mobiler med webbläsare.

SMS-lånen, som introducerades på den svenska kreditmarknaden år 2004, marknadsfördes inledningsvis som flexibla, smidiga och tillgängliga överallt tack vare mobilnätet. Efter att trådlösa nätuppkopplingar blev allt vanligare – och mobiltelefonerna utrustades med webbläsare – kom de tidigare SMS-krediterna successivt att ersättas av onlinelån. Fördelen med snabba onlinekrediter kan sammanfattas i det följande:

  • Onlinelånen är befriade från SMS-avgifter till telefonoperatör och kreditgivare, vilket gör onlinelånen billigare än motsvarande SMS-lån.
  • Onlinelånen söks enkelt på nätet genom att person- och kontouppgifter anges i ett formulär.
  • Utbetalningstiden för onlinelån är i regel snabbare än för motsvarande SMS-lån. Kreditgivare som erbjuder både SMS-lån och onlinelån prioriterar i regel utbetalningar av onlinelån med anledning av att nätbaserade krediter är mer populära än SMS-krediter. Ansök således om snabblån online ifall du eftersträvar en snabb utbetalning (tänk dock på att även andra faktorer spelar roll för hur snabbt utbetalningen verkställs).

Lättare räkna ut räntan på onlinelån

Med anledning av att onlinebaserade snabblån – till skillnad från motsvarande SMS-lån – är befriade från diverse tilläggsavgifter, är det betydligt lättare att räkna ut den effektiva räntan för onlinelånen. Detta skapar ett bättre utgångsläge att jämföra erbjudanden från olika kreditgivare. Men kom ihåg att många kreditgivare struntar i att ange exakta räntesatser trots att ett sådant förfarande rimmar illa med lagens bokstav.

Sponsrade länkar