Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideSnabblån utan sms

Sponsrade länkar


Snabblånen har idag många ansikten trots att de introducerades som smslån för knappt tio år sedan. Numera finns snabblån tillgängliga – även utan inblandning av sms och mobiltelefoner.

Trots att snabblånen såg sitt ljus i egenskap av smslån runt årsskiftet 2004/2005 är nätbaserade snabblån numera mer populära än de traditionella smslånen. Detta beror i första hand på att telefonoperatörerna och kreditgivarna initialt tog ut höga avgifter för smslånen, vilket gjorde det billigare för låntagarna att ansöka om motsvarande lån online. I takt med att mobiltelefonerna utrustades med webbläsare blev det möjligt att undvika sms-avgifterna genom att ansöka om onlinelån via sin mobiltelefon. På så sätt sparar man en bra slant på att undvika sms-baserade ansökningar.

Nackdelar med onlinebaserade snabblån

En av anledningarna till att smslån fortfarande är förhållandevis populära hänför sig till särkerhetsaspekten – själva ansökningsprocessen är nämligen betydligt säkrare via sms än via motsvarande onlineformulär. Via sms krävs flera bekräftelser och kontrollkoder, vilket kraftigt reducerar möjligheterna till missbruk. På onlinefronten kan man enkelt uppge en annan persons person- och bankuppgifter – utan dennes vetskap.

Långsammare snabblån utan sms

En av nackdelarna, som ofta påtalas med onlinebaserade snabblån, är att ansökningsprocessen tar längre tid i anspråk än motsvarande process via sms. Detta beror i första hand på att onlinelånen introducerades senare än smslånen; när onlinelånen introducerades krävdes i regel en mera gedigen ansökningsprocess. I fråga om smslån förekommer ofta en enklare handläggning, vilket – enligt trovärdiga källor – innebär att det fortfarande är enklare att få snabblån via sms än via internetformulär.

Sponsrade länkar