Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideSnabblån 3000 kr

Sponsrade länkar


Ett av de mest populära lånebeloppen hos de kreditaktörer som erbjuder snabblån uppgår till 3000 kronor. Löptiden varierar mellan 30 och 60 dagar.

En mycket stor kundgrupp på den svenska kreditmarknaden efterfrågar snabblån i storleksklassen 3000 kronor. Lånen förmedlas primärt av nätbaserade långivare som erbjuder löptider på mellan 30 och 60 dagar. Hos en del kreditgivare finns möjlighet att förlänga lånebeloppets längd med ett valfritt antal dagar – även efter att båda parter skrivit under kreditavtalet. Som spekulant på ett 3000-kronors lån bör man i första hand tänka på följande:

  • Överväg noga om din privatekonomi klarar av en löptid på 30 dagar. De påminnelseavgifter och förseningsavgifter som debiteras i händelse av att amorteringen inkommit för sent kan vara minst lika höga som den totala räntan för lånet.
  • Utgå alltid ifrån att inte betala mer än en fjärdedel av kreditbeloppet i ränta – i detta fall bör ett snabblån på 3000 kronor aldrig kosta mer än drygt 700 kronor.
  • Leta om möjligt efter alternativa kreditformer till lån i denna storleksklass. Använd en befintlig kortkredit eller kontokredit för att sänka räntekostnaderna. I fråga om kontokrediter betalar man t.ex. ränta enbart för det belopp som faktiskt utnyttjas. Man behöver således inte låna mer än man precis behöver.

Villkor för snabblån på 3000 kronor

De generella villkoren för snabblån på 3000 kronor är att man som låntagare kan åberopa en årsinkomst, är fast bosatt i Sverige och har ett telefonabonnemang (gäller bara SMS-lån). Vissa kreditgivare kräver även att man saknar betalningsanmärkningar, men generellt gäller att det faktiskt går att låna även om man råkar ha dragit på sig en betalningsanmärkning i samband med tidigare krediter.

Sponsrade länkar