Loan-Online.se Allt om lån - en komplett guideSnabblån 2000 kr

Sponsrade länkar


Beloppet 2000 kronor är ett av de vanligast förekommande kreditbeloppen på marknaden för snabblån. Majoriteten av långivarna erbjuder en löptid på 30 dagar.

Merparten av kreditgivarna efterfrågar snabblån på 2000 kronor – såväl online som via SMS. Löptiden för snabblån i denna storleksklass uppgår i gemen till 30 dagar; i sällsynta fall finns möjlighet att förlänga löptiden till 45 eller 60 dagar. Långivarna måste enligt lag ange faktiska räntekostnader för sina snabblån. Som låntagare bör man alltid ta i beaktande att långivaren inte nödvändigtvis anger den effektiva räntan – dvs. räntekostnaderna inklusive fasta avi- och uppläggningsavgifter.

Räntor och kostnader för snabblån på 2000 kronor

Låntagare bör i regel komma ihåg en rad olika faktorer i samband med att en kreditansökan lämnas in. Tänk bland annat på följande:

  • Räntekostnaden för ett lån i denna storleksklass bör aldrig överskrida en fjärdedel av det lånade kreditbeloppet – i detta fall 2000 kronor.
  • Den enda fördelen med räntan på snabblån är att den håller sig ganska konstant; eftersom grundräntan på denna kredittyp är så hög, varierar räntan inte särskilt mycket i förhållande till det generella ränteläget.
  • Snabblån på 2000 kronor kostar i regel mer hos kreditgivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar.
  • En del långivare – däribland Vivus – erbjuder möjlighet att förlänga löptiden efter att lånet har tecknats.

Tänk på att det krävs en viss taxerad årsinkomst för tillgång till snabblån på 2000 kronor. Kravet på inkomst ökar successivt ju högre lånebelopp som avses.

Sponsrade länkar